Language

August 8, 2008

Sebentuk cincin belah rotan 2


Sebagai dijanjikan saya sambung lagi 'sebentuk cincin belah rotan'. Beberapa tempahan majlis perkahwinan pada julai dan awal ogos lalu menjadikan saya sangat sibuk dan hampir lupa untuk menyambung 'post' ini. Tambahan menjelang perkahwinan Hayati pada 29 November 08, bertambah lah kesibukan saya. Namun kesibukan inilah yang sangat membahagiakan seorang ibu yang bakal menerima menantu, tambahan menantu sulong... Alhamdulillah.
Saya masih di pejabat sementara menunggu Hayati, teringat blog yang telah lama tidak di jengah.
2 Ogos lalu saya mengendalikan perkahwinan kawan semasa sama-sama di JKR dulu . Seperti permintaannya sebuah perkahwinan yang ringkas untuk 800 jemputan. Walau pun ringkas, namun persediaannya tetap sama, maklum setiap perkhidmatan adalah lambang sebuah kepuasaan dan kejayaan. Perkhidmatan yang baik tidak mengira samada budget kecil atau besar.
Alangkah manisnya sebuah perkahwinan yang tidak tercemar oleh kerakusan budaya import. Tidak kiralah jika pengantin perempuan telah 'berbadan dua', tetap manis dengan pakaian pengantin khas, demi menghalalkan sebuah ikatan mereka telah bernikah lebih 6 bulan lalu.
Tahniah kepada kedua mempelai yang bakal menimang cahaya mata menjelang tirai 2008 dilabuhkan.

No comments: