Language

January 9, 2009

Hayati di Ijabkabul

Hayati selamat diijabkabulkan. Majlis akad nikah diadakan di surau Al Hidayah Desa Pinggiran Bayu di kawasan perumahan kami. Amat terharu dengan sambutan jiran-jiran di majlis akad nikah tersebut, sejak awal lagi telah ramai menunggu di kaki lima surau untuk menyambut pengantin. Saya juga mendapat khabar AJK surau mengadakan gotong royong untuk membersihkan surau.

Majlis akad nikah yang diadakan selepas asar berjalan lancar, selepas nikah tetamu dijemput ke rumah menjamah sedikit juadah. Setiba dirumah, beberapa tetamu antaranya kawan-kawan yang telah lama tidak bersua telah menunggu.

Majlis ini mengumpulkan saudara mara dekat dan jauh, juga kawan-kawan yang berpuluh tahun tak bertemu. Kepada kawan-kawan semasa bekerja di Badan Pencegah Rasuah Ipoh, pertemuan ini sangat mahal untuk ditafsirkan. Terima kasih kepada Yussof dan Mahmud sekeluarga juga Halim yang sempat call dan mewakilkan anaknya ke majlis perkahwinan ini, Nur, kawan di dalam susah dan senang semasa di London juga sempat hadir bersama suaminya. Terima kasih juga kepada semua yang telah hadir menyerikan majlis tersebut. Kepada handai taulan yang tidak dapat hadir, mungkin satu hari kita dapat bertemu di majlis yang lain pula... InsyaAllah.

Ketika menyudahi tulisan ini, Hayati telah mula mengandung 2 bulan. Bakal Opah laaa.. hujung tahun ni.