Language

April 19, 2010

Malam bersama Pak Engku

Selamat pagi semua, sampai di rumah lebih kurang 2 pagi. Terima kasih kepada Pak Engku yang sudi menjemput kami di majlis yang saya anggap sebagai suai kenal antara fan PK. Majlis cukup teratur dan berjalan lancar. Syabas kepada Pak Engku, walau teramat sibuk dia masih sempat meluangkan masa semata-mata untuk bertemu dan mengenali fan semua. Tidak lupa kepada Mak Engku yang saya kira sebagai nadi kekuatan atas segala kejayaan PK. Salam sayang dari saya untuk Pak Engku dan Family.
Bermula dengan kuiz-kuiz lagu melalui facebook Pak Engku, kebetulan lagu yang mengena adalah di antara lagu yang sering saya nyanyikan dulu-dulu. Lagu Seniman Broery 2 lagu yang saya teka tepat, iaitu Tak Ingin Sendiri dan Biar Bulan Bicara. Dah menang saya cuba teka lagu-lagu lain sekadar meriuhkan laman Pak Engku. "Senjakala" salah satu lagu P. Ramlee jadi favourite Pak Engku, yalah jiwa orang lama.. sesuai dan mengena aja tekaan saya.
Riuh rendah laman fb PK, perlumbaan mendapat hadiah dan makan malam bersama PK. Sebenarnya saya tidak bersaing untuk mendapat hadiah, cuma saya memang ingin sekali bertemu PK yang secara tidak langsung dalam bidang perniagaan yang sama dengan saya. PK memang satu nama besar di dalam Perancang Perkahwinan, walau saya tidak tahu bagaimana PK memulakan perniagaan tapi saya dapat meneka, segalanya bermula dengan minat dan usaha yang gigih.
Raut wajah tenang, bergaya dan sentiasa senyum. Kata-katanya lemah lembut dan sopan.. tak hairan bila dia minta saya 'jangan balik dulu', dengan rela saya penuhi permintaannya. Sempatlah saya menyanyi sebuah lagu bersama PK, tak silap 'Taman Firdausi' lagu Allahyarham P.Ramlee.. cukuplah sekadar suka-suka.
Sebelum semua balik PK pelawa semua yang hadir untuk sama-sama menyanyikan lagu favourite nya 'Tak Ingin Sendiri'. Lagu ni memang selalu aku nyanyikan dulu yang di popularkan oleh Heaty Koesdang.

"malam ini tak ingin aku sendiri
ku cari damai bersama bayangan mu
hangat pelukan yang masih ku rasa
kau kasih kau sayang"

Sebelum mengakhiri sempat aku katakan, lama sangat aku tidak bersosial, pelawaan dan jemputan dari PK cukup memberi ruang di dalam menambah kenalan lebih-lebih lagi mengenali Pak Engku yang 'rendah hati' walau namanya 'gah' di persada sebagai Perancang Perkahwinan.

Sekali lagi terima kasih Pak Engku.

No comments: